نقره چیست؟
نقره یک عنصر شیمیایی است که عدد اتمی آن 47 را نشان میدهد و در گروه IB که یک گروه فرعی می باشد در جدول تناوبی قرار دارد. نقره را با حروف Ag نشان میدهند و وزن اتمی آن 107.8682 میباشد. رنگ نقره سفید متمایل به خاکستری می باشد که براق است. نقره عموما از دو ایزوتوپ با جرم های 107 و 109 تشکیل شده است.
تاریخچه
نقره که وزن سنگینی نسبت به اکثر فلزات دارد را در کتب مصری که 3600 سال قبل از میلا مسیح نوشته شده اند می توان یافت که در آن جا ارزش گذاری نقره همانند طلا می باشد. همچنین در مقبره های سلطنتی باستانی نیز می توان مجسمه ها و یادبودهایی از جنس نقره دید که قدمت آنها به بیش از 4000 سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد.
کاربرد نقره
نقره به دلیل رسانایی بالا در صنعت بسیار مورد استفاده قرار می گیرد؛ کاربرد های صنعتی نقره می تواند در تولید قطعات الکترونیکی مثل خازن، چیپست های کامپیوتر، کلیدهای حرارتی، کونداکتورهای صنعتی و ... باشد.
ولی همانطور که می دانید کاربردهای عمومی نقره در جواهرسازی مخصوصا انگشتر نقره می باشد و همچنین ظروف نقره از قدیم کاربرد داشته است. در گذشته های نه چندان دور نیز برای ضرب پول و سکه از نقره استفاده می کردند.
نقره همچنین برای عیار بخشی به طلا نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
این فلز گرانبها در عکاسی، دندانپزشکی و صنعت چاپ کاربردهای متعددی دارد.
علت سیاه و تیره شدن نقره
حتما تا به حال دیده اید یک انگشتر نقره مردانه یا زنانه سیاه و کدر شده باشد؟
دلیل این امر بسیار ساده است؛ نقره در مجاورت هوای آلوده که خود حاوی هیدروژن سولفید باشد واکنش نشان میدهد و این امر سبب کدری و سیاهی آن می شود. برای برطرف کردن این تیرگی با استفاده از مسواک نرم، آب ولرم و مایع ظرفشویی جواهر نقره را شستشو و بسیار تمیز نمایید.
فواید نقره
خاصیت ضدمیکربی و ضدعفونی کننده نقره می تواند یکی از مهمترین فواید نقره باشد که به پیشگیری از انواع آنفلانزا و سرماخوردگی کمک شایانی می کند. همچنین نقره می تواند به منظم کردن دمای بدن و بهبود مکانیزم گردش خون کمک کند و در نهایت انرژی بدن را بالا ببرد.
فلز نقره می تواند موجب حفظ حالت لاستیکی رگ های بدن شود که این خود باعث درمان دردهای استخوانی و ترمیم و احیا بافت پوست می شود.
نقره استرلینگ یا نقره 925
نقره خالص به دلیل نرمی زیاد برای ساخت زیورآلات و جواهرتی مثل انگشتر مناسب نمی باشد؛ به همین منظور با ترکیب مس به سختی آن می افزایند تا قابلیت چکش خور بودن و شکل پذیری به نقره مورد نظر ضافه کنند.
نقره استرلینگ یک آلیاژ می باشد که از 1000 واحد این آلیاژ را 925 واحد نقره و 75 واحد دیگر را فلز دیگری تشکیل میدهد.
به دلیل سختی و رنگ و جنس مس معمولا از آلیاژ 925 نقره + 75 مس ، نقره استرلینگ حاصل می گردد که نقره استاندارد جواهرسازی است.
تشخیص اصل بودن نقره
تشخیص اصل بود فلزات گرانبها از جمله نقره توسط افراد عادی تقریبا سخت و غیر ممکن است و برای این کار یا باید از کارشناسان و افراد خبره کمک بگیرند و یا اینکه از طریق دستگاههای پیشرفته اصالت آنرا تشخیص دهند.
به همین دلیل پیشنهاد می کنیم برای خرید انگشتر و جواهرات نقره اصل و با عیار استاندارد از فروشگاههای معتبر اقدام کنید و از فروشگاهها و سایت های متفرقه و فاقد نشان اعتماد خرید نفرمائید.
برخی از روشهای عمومی تشخیص نقره اصل از فرع
تست با آهنربا
از آنجایی که نقره یک فلز پارامغناطیسی است به آهنربا جدب نمی شود. ولی اگر آهنربای شما خیلی قوی باشد رفتار مغناطیسی ظعیفی را از نقره مشاهده می کنید.
استفاده از یخ
این روش که معمولا برای نقره های درشت استفاده می شود با یک تکه یخ انجام می شود به طوری که یک تکه یخ را روی نقره مورد نظر گذاشته و می نگرید: سرعت ذوب یخ به قدری بالاست که گویی روی حرارت مستقیم است. این امر به دلیل رسانایی و حرارت بالای نقره می باشد.
استفاده از صدا
این روش قدیمی و خوش صدا بسیار ساده است؛ به این شکل که یک سکه یا انگشتر نقره مردانه را از ارتفاع حدودا 20 سانتی رها کنید اگر صدای خوشی مثل زنگوله به گوشتان رسید، نقره اصل می باشد. :)
استفاده از سفید کننده لباس (البته توصیه نمی شود!)
قسمتی از انگشتر یا جواهر نقره خود را داخل وایتکس کنید و آن را آغشته سازید، اگر به سرعت به رنگ سیاه در آمد نقره اصل می باشد!!
برای سفارش انگشتر و جواهرات نقره اصل و با عیار استاندارد لطفا محصولات گالری گوهر فاخر را ملاحظه نمایید.